Eduskuntavaalit 2019

 

Eduskuntavaalit järjestetään 14. huhtikuuta 2019. Tutustu ehdokkaisiin.

EHDOLLA EDUSKUNTAVAALEISSA

 

91

Autto Heikki

HTM, yhteyspäällikkö

Kotipaikka: Rovaniemi

Syntymävuosi: 1984

Puhelinnumero: +358 50 512 3874

heikkiautto.fi

 

Olen pitkän linjan lappilainen päätöksentekijä. Vaalikaudella 2011-2015 toimin kansanedustajana ja muun muassa eduskuntaryhmäni varapuheenjohtajana. Paikallisissa luottamustehtävissä olen toiminut mm. Rovaniemellä kaupunginvaltuuston puheenjohtajana yli kymmenen vuoden ajan. Lapin liitossa olen hallituksen varapuheenjohtaja. Ennen Rovaniemen aikaa olin mukana päätöksenteossa Muoniossa, jossa olen asunut kouluvuodet. Alun perin olen kotoisin Enontekiöltä.

Olen kolmen lapsen perheenisä, työskentelen Lapin yliopiston yhteyspäällikkönä ja vapaa-ajallani olen mm. aktiivinen seuratoimija Ounasvaaran Hiihtoseuran puheenjohtajana. Koulutukseltani olen hallintotieteiden maisteri ja reservin arvoltani yliluutnantti.

Työ, perhe ja turvallisuus ovat minulle tärkeitä teemoja. Minulle kaikkein tärkeintä on, että Lappi menestyy. Sen puolesta olen valmis tekemään pitkäjänteistä työtä. Haluan tehdä harkittuja ja kestäviä päätöksiä, joiden takana voi seistä vielä vuosikymmentenkin kuluttua.

 

 

92

Engman Ville-Joonas

Opiskelija, yrittäjä

Kotipaikka: Rovaniemi

Syntymävuosi: 1994

Puhelinnumero: +358458866244

Motto: Kallein arvoistamme on vapaus!

poliitikko.com

 

Olen 24-vuotias opiskelija ja yrittäjä. Vaikutan aktiivisesti yhteiskunnan eri aloilla toimimalla muun muassa Lapin Eurooppanuorten varapuheenjohtajana, Lapin Kokoomusnuorten hallituksen jäsenenä, Rovaniemen seurakunnan julistustyön johtokunnassa sekä itse perustamani urheiluseuran hallituksen puheenjohtajana.

Minä en lupaa mitään, mutta tulen ajamaan vapaampaa ja turvallisempaa Suomea.

Vapaampi Suomi tarkoittaa viinejä ruokakauppoihin, alkoholin myyntiaikojen vapauttamista ja nuuskan laillistamista. Vapaassa maassa ihmisten mielipiteitä ja sanomisia ei vainota, vaan on pikemminkin tuomittavaa pyrkiä noita vapauksia rajoittamaan.

Turvallisuuden kivijalka on kestävä kansantalous, joka on murentunut vauhdilla. Valtion kuuluu hoitaa ydintehtäviään – ei pyörittää kasinoja ja tukea saippuaoopperaa. Kestävä talous antaa meille resursseja palkata lisää poliiseja, mitä Lappi ehdottomasti tarvitsee. Lisäksi on syytä luopua turvapaikkajärjestelmästä ja keskittyä oikeiden pakolaisten auttamiseen.

 

 

94

Henttunen Matti

Yrittäjä, merkonomi

Kotipaikka: Rovaniemi

Syntymävuosi: 1962

Puhelinnumero: +358 40 509 6020

mattihenttunen.fi

 

Hei, olen Matti Henttunen, 56-vuotias perheellinen kolmen pojan isä. Perheeseeni kuuluvat vaimoni Eila sekä pojat Heikki, Antti ja Matias sekä Sissi koira.

Olen ehdolla Lapin ihmisten aktiiviseksi edustajaksi, sillä eduskunnassa tarvitaan aitoja tekijöitä ja minä olen sellainen.

Äänestä Mattia ja et tule pettymään!

Pyydän, että kävisit sivuillani www.mattihenttunen.fi ja toteat aktiivisen toimintani kuntapäättäjänä, josta näyttöni toiminnastani joka toivottavasti vakuuttaa Sinut. Voin vakuuttaa Sinulle, että olen aktiivisin kaupunginvaltuutettu Rovaniemen kaupunginvaltuustossa ja kaupungin hallituksessa, olen toiminnallani osaltani tehnyt kaupunkiamme paikaksi, jossa on helpompi ja turvallisempi elää ja asua

Ihmisen arjen sujuvuus ja turvallisuus on tärkeätä.  Heikommasta on pidettävä huolta.

Nyt on aika nostaa tavoitteita ja siihen voit antaa tukeasi Matin ehdokkuudelle. Matti eduskuntaan 2019 on erinomainen kevään projekti, sillä siellä tarvitaan todellisia tekijöitä!

 

 

96

Luoma Sanna

Varatuomari, oikeustieteiden opettaja

Kotipaikka: Rovaniemi

Syntymävuosi: 1982

Puhelinnumero: +358 41 439 1440

Motto: Ole nöyrä mutta älä nöyristele.

sannaluoma.fi

 

Olen varatuomari, opettaja, vapaaehtoistyöntekijä, jämäkkä monitoiminainen ja äiti. Työkokemusta löytyy maatalouslomittajasta lähtien aina syyttäjän ja asianajajan tehtäviin sakka. Perhe on minulle tärkeä ja äitinä olen tottunut selviytymään monenlaisista arjen haasteista huumorilla ja mielikuvituksella. Erityisesti rikosasioita hoitaneena juristina tunnen lainsäädännön ja sen puutteet. Vaadin itseltäni ja muilta lainmukaista ja oikeudenmukaista toimintaa. Vapaaehtoistyössä näen yhteiskunnan ongelmakohtia, jotka haluaisin korjata kuntoon. Olen positiivinen, rohkea, sosiaalinen, empaattinen ja sanavalmis TaeKwon-Doa harrastava, maaseudulta lähtöisin oleva tolkku tapaus, jolla ovat arvot kohdillaan.

 

 

99

Tuisku Sara

Luokanopettaja, KM

Kotipaikka: Rovaniemi

Syntymävuosi: 1982

Puhelinnumero: +358 40 7050 714

Motto: Ei tietämättömyys ole niinkään häpeällistä. Haluttomuus oppia on. Benjamin Franklin

saratuisku.com

 

Olen äiti, opettaja, Rovaniemen kaupunginhallituksen jäsen, valtuutettu ja Lapin sairaanhoitopiirin varapuheenjohtaja Rovaniemeltä. Olen rohkea, aktiivinen ja yhteiskuntaa vastuullisesti uudistava. Juuri nyt eduskunta tarvitsee yhteistyökykyistä ja faktaperusteista päättäjää. Päättäjää, jolla on lämmin sydän ja kylmä pää. Olen tottunut toimimaan yli puoluerajojen ja hoitamaan sekä kohtamaan isoja ja vaikeita asiakokonaisuuksia.

Kuten hyvässä yrityksessä, myös Lapille tarvitaan rohkeaa visiointia ja uskallusta toteuttaa nuo visiot. Edustajana haluan osoittaa perehtyneisyyttä ja rohkeutta, ottamalla aktiivisesti kantaa ajankohtaisiin asioihin, jotka vievät kohti visiota.

Suomalaisuus ja Lappilaisuus ovat minulle kunnia-asioita. Olen ylpeä saadessani sanoa, että olen suora ja rehellinen pohjoisen pakkasissa sitkeäksi kasvanut nainen. Haluan tuoda politiikkaan lisää avoimuutta, läpinäkyvyyttä ja suoruutta. Suhtaudun tulevaisuuteen myönteisesti ja haluan osaltani lisätä luottamusta ihmisten välille. Niin syntyy hyvä Lappi ja Suomi.

Minulle tärkeitä asioita ovat työelämän, sivistyksen, perhepolitiikan, turvallisuuden ja maakuntien asiakokonaisuudet. Niistä tulen kirjoittamaan lisää täällä kotisivuillani www.saratuisku.com, jossa voit käydä tutustumassa lisää ajatuksiini.

 

Seuraa Tulevaisuuden Rovaniemeä Facebookissa.