ELINVOIMAPALVELUILLA KASVUA

20.02.2017

Rovaniemen kehitettävä yritys- ja asiakaslähtöisyyttä

ELINVOIMAPALVELUILLA KASVUA

Kokoomuksen valtuustoryhmä tukee kaupunginhallituksen tuoretta päätöstä lähteä kehittämään elinvoimapalveluista yksi kaupungin avaintulosalueeksi sekä esittää 20.2 kokoontuvalle kaupunginvaltuustolle elinvoimapalveluiden kokoamista yhteen yksikköön elinvoimainvestointien vaikuttavuuden ja yrittäjämyönteisen ilmapiirin lisäämiseksi. Uudistuksen päätösesitystä Kokoomus odottaa valmisteltavaksi toukokuun valtuustolle niin, että uusi valtuusto voi lähteä sitä toteuttamaan.

Kokoomuksen mukaan elinvoimapalveluista tulisi lakkauttaa tilaaja-tuottajamalli, kuten koko kaupunkiorganisaatiossa on jo tehty sekä siirtyä tulosohjausjärjestelmään. Uudistuksilla Kokoomus haluaa tukea yritysten toiminta- ja työllistämismahdollisuuksia entistä tuloksellisemmin sekä edistää tehokkaammin uuden yrityskannan sijoittumista paikkakunnalle. Yritysvaikutusten- ja työllistämisedellytystenarviointi tulisi saada osaksi kaupungin päätöksentekoa.

 

Kevään aikana tehtävillä uudistuksilla varaudutaan paremmin uuden kaupungin tehtäviin ja luodaan uusia puitteita vastata elinkeinoelämän tarpeisiin.  Tuoreimmissa EK:n tutkimuksessa Rovaniemi saa huonot arvosanat yritysmyönteisyydessä. Elinvoima ja työllisyys ovat uudistuvan kaupungin tärkeimmät tehtävät.  Kevään organisaatio- ja johtamisjärjestelmäuudistuksessa tullaan luomaan elinvoima- ja työllisyyspalveluille sille kuuluva avainrooli sekä mahdollistamaan dynaamisempi ote elinvoimapalvelujen strategiseen tulosjohtamiseen.

 

Kokoomuksen valtuustoryhmä, varapuheenjohtaja Taina Torvela

← Takaisin uutisarkistoon