Kaavoitukseen jalostettava elinvoimakaavojen palvelukonsepti toimitusaikatakuulla

20.02.2017

Hyvä puheenjohtaja ja vastuulliset kollegat tässä salissa! Sekä tietysti aktiivinen lehterin väki, hyvät yrittäjät.

Yhdestä asiasta olemme takuu varmasti tässä salissa järkyttävän yksimielisiä. Kaavoituksen on toimittava ja elinvoimakaavojen sujuvuus on varmistettava.

 

Yrittäjien ääntä on osattava kuunnella! Elinkeinokaavoituksen pitää sujua – siis koko prosessin. Pärstäkertoimesta riippumatta.  Toimitusaikatakuulla.  Laatua tehdään vain sisäisellä JA ulkoisella kehitystyöllä. Parhain palvelulaatu syntyy poistamalla kaavoituksesta tehoton monijohtajamalli.  

Kaikkien yrittäjien eduksi.

 

Se mikä ei ole rikki ei pidä korjata. Mutta se mikä on rikki, on meidän vastuu korjata.  Kaavoitus on onnistuttu ulkoisesti eheyttämään, mutta sisäisesti se on rikki.  Sujuvuutta ei varmista KH, Tekla eikä Kaupunginjohtaja. Ainoastaan kaavaosaston ammattilaiset.

Kaavoituksen sujuvuus on nykymenolla vaarassa – toimitusvarmuus heikennetään moninapaisella johtamisella. Kaavaihmisille ei luoda parhaita edellytyksiä onnistua työssään.

Meidän on kyettävä tunnistamaan todelliset ongelmat ja oltava herkkänä sisäiselle koneistolle! Tehokas prosessijohtaminen sakkaa!

 

Olin päättämässä Teklassa ja valtuustossa vuonna 2013, merkittävien asiakasvalitusten vuoksi I vaiheen uudistuksessa. Korjasimme kolme vuotta sitten kaavoituksen turbodiisseliämme vaihtamalla siihen koneiston osia. Vaihdoimme kuskiakin, Oioimme ja kiillotimme hopeiset pellit kuntoon ja niin pääsimme kohtuudella eteenpäin. Asiakkaat ovat olleet kyytiin tyytyväisiä – lähes kaikki.  Nyt koneisto yskii jälleen!

 

Onko meillä kyky kuulla turbodiisselin vikaääniä!? Tai kuskin korjaussuosituksia?! Konepelin alla kytee suuria ongelmia, joihin ei ole vuosihuolloissakaan kiinnitetty riittävästi huomiota.  Pellit kyllä kiiltää edelleen – asiakkaat eivät onneksi näe pellin alle. Mutta meidän päättäjien on nähtävä ja toimittava, jottei koneisto hyydy. Niitä hälytysmerkkejä on ilmassa aivan liikaa. Nyt jo savuaa.

 

Tässä uudistuksessa on kysymys kaavoituksen sujuvuuden ja laadun varmistamisesta sekä jatkokehittämisestä –  yrittäjien eduksi!  Laatua jalostettaessa on kuunneltava herkällä korvalla paitsi asiakkaita myös ehdottomasti  ammattihenkilökuntaa.  Nyt on kuultu erittäin hyvin asiakkaita ja olemme ymmärtäneet oleellisen: se mikä ulkoisesti toimii EI SAA MUUTTAA.  Eikä ole tarvekaan. Kaupunginhallituksen ja kaupunginjohtajan roolit säilyvät jo lainkin mukaan.

 

Mutta nyt kaavoituksen ammattilaiset on vaiennettu! Niiden, joiden selkänahasta kaavoituksen sujuvuus ja toimintavarmuus pitäisi repiä. Asiakaslaatu on Heidän hyvinvoinnista täysin riippuvainen. Mitään asiantuntijaorganisaatiota, jonne nyt on saatu asenteeltaan oikeat ihmiset, ei voi johtaa onnistuneesti tehottomalla monijohtajamallilla.  Asiakaskin siinä häviää.

 

Nykytasoonkaan ei pidä tyytyä. Kaavoitukseen tulisi konseptoida ”Elinvoimakaavojen palvelumalli”. Kaikille yrittäjille, investoijille ja rakentajille on kyettävä takaamaan paitsi sujuvat, myös takuuajalla toimitut kaavoituspalvelut mallentamalla paremmin koko prosessi. Tarvittaessa on ostettava paikallisilta lisäapua. On myös määriteltävä selkeästi ”ohituskaistakriteerit” oikeudenmukaisuuden vuoksi.  

 

Ollaanko nyt uhraamassa asiantuntiorganisaation toimintakyky vaalikentille!    Nyt jos koskaan tarvitaan päättäjiltä KOKONAISUUDEN HALLINTAA – ASIAKAS- JA HENKILÖKUNTALÄHTÖISTÄ UUDISTUSOTETTA JA NÄKEMYSTÄ PROSESSIN LAATUJOHTAMISESTA kaikesta ulkoisesta paineesta huolimatta. Vastuullisesti.

 

Tässä uudistusvaiheessa on ollut liikkeellä Pöyristyttävä määrä muunneltua totuutta – manipuloiduilla kaavaprosessikuvilla on johdettu asiakkaita rumasti harhaan ja mielikuviin on vaikutettu median avulla. Yrittäjät ovat nyt joutuneet valitettavasti  politiikan pelinappuloiksi.  Meitä päättäjiä on mustamaalattu ja painostettu. Pyhittääkö tarkoitus keinot – minun moraalini ei sitä hyväksy.

 

”Kaavoitus kasvun mahdollistajaksi” on ollut ykköstavoitteeni valtuustotyössäni ja siitä tulen pitämään kiinni. Siksi olen KH:n näkemyksellisen ja vastuullisen esityksen takana.

 

Taina Torvela, valtuustoryhmän varapuheenjohtaja

 

← Takaisin uutisarkistoon