RYHMÄPUHE: Henkilöstöraportti

12.06.2017

Hyvinvoiva henkilöstö on välttämättömyys kaupungin menestykselle

 

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut, viranhaltijat ja Rovaniemeläiset

 

Elämme kuntapolitiikan kannalta historiallista aikaa, sillä tuleva maakuntauudistus tulee muuttamaan myös Rovaniemen kaupungin henkilöstörakennetta terveys- ja sosiaalipalvelujen henkilöstön siirtyessä kuntien ja kuntayhtymien palveluksesta maakunnan ja maakunnan palvelulaitoksien palvelukseen.

Julkisten menojen suhde bruttokansantuotteeseen on Suomessa tällä hetkellä noin 56 prosenttia. Julkiset menot ovat kasvaneet ja menojen kasvua selittää osaltaan kuntien lisääntyneet tehtävät. Tämän vuoksi kuntien tehtäviä ei tule enää lisätä, vaan päinvastoin meidän tulee huolehtia hyvin perustehtävistämme. Kokoomuksen ryhmä kantaa huolta kunnan organisaation sopeuttamisesta tulevaan maakuntauudistukseen. Tavoitteenamme on ketterä ja yhteistyökykyinen organisaatio, jossa henkilöstöllä on mahdollisuus vaikuttaa ja voida hyvin.

 

Henkilöstömäärän väheneminen ei tarkoita vähäisempää huolenpitoa. Kuulimme hyvin valmistellun henkilöstöraportin tulokset, jossa todettiin sairausperusteisten poissaolojen kasvaneen viimeisen kahden vuoden osalta. Rovaniemen kaupungin henkilöstö on tehnyt omalta osaltaan töitä Rovaniemen kaupungin taloustilanteen parantamiseksi vapaaehtoisesti pidetyillä virkavapauspäivillä. Henkilöstö on todella venynyt. Voitte kuvitella 25:n oppilaan alakoululuokan edes yhden päivän ilman opettajaa tai sen poissaolevan opettajan kollegan, joka vahtii kahta luokkaa yhtä aikaa. Vapaita pidettiin vuonna 2016 yhteensä 5757 kalenteripäivää ja säästöä tällä tehtiin noin 730 000€. Kiitos henkilöstölle tästä.

Terveysperusteisten poissaolojen määrä on kääntynyt nousuun ollen v 2016 18,9 %. Myös yli 30 päivää kestäneet terveysperusteiset poissaolot ovat kasvaneet, jonka myötä myös kustannukset ovat kohonneet. Kehitys on huolestuttavaa, ja vaatii erityishuomiota.

Tätä sairauspoissaolojen kasvua selittää osaltaan sisäilmaongelmat Rovaniemen kaupungin julkisissa rakennuksissa. Nähtävillä on, että nämä poissaolot eivät ole vähenemässä lähivuosina. Yksi sairauspoissaolopäivä kustantaa työnantajalle 250 euroa. Viime vuonna laskennalliset kustannukset terveysperusteisten poissaolojen osalta olivat 15,2 milj. euroa. On selvää että kaupungin työntekijät kärsivät rakennustemme huonon kunnon vuoksi työpaikoillaan.

Varmasti te kokeneet arvon valtuutetut olette täällä valtuustosalissa kuulleet useita puheenvuoroja koulujen ja muiden julkisten rakennusten vaikutuksesta Rovaniemeläisten kunnan työntekijöiden terveyteen ja työoloihin. Puheet on nyt kuultu ja meidän on aika tarttua toimeen. Kokoomuksen ryhmän toiveena on, että juuri valittu valtuusto tekisi poikkeuksellisen yksimielistä yhteistyötä, tulevan palveluverkon ja sitä myötä myös kouluverkon kuntoon saattamiseksi.

Tämä kuntoon saattaminen voi tarkoittaa kipeitäkin ratkaisuja. On tärkeämpää turvata jokaiselle kunnan työntekijälle niin terveyskeskuksessa, virastossa kuin koulussa turvalliset ja terveelliset työolot ja kuntalaisille terveelliset palveluympäristöt, kuin se että palvelut ovat kuntalaiselle tarjolla joka nurkan takana. Kokoomuksen ryhmä katsoo, että kouluverkkoa tulee tarkastella kokonaisuutena. Meidän jokaisen on myös hyvä muistaa, että esimerkiksi homekoulun ollessa kyseessä, aikuinen voi ottaa sairauslomaa, mutta lapsi on koulussa ja sairastaa epämääräisiä ja vakaviakin oireita ilman sairauslomaa. Sisäilmaongelma voi sairastuttaa pysyvästi ja vakavasti. Tämä, jos joku maksaa yhteiskunnallemme. Rovaniemen kaupungin työntekijältä tai lapsilta pilataan elämä, lasten kohdalta ennen kuin se ehtii kunnolla alkaa.

 

Hyvä puheenjohtaja,

 

Kaupungin on otettava vahva omistajan ote konserniyhtiöiden toimintaan, sillä näissä yhtiöissä tehtävät toimenpiteet sisäilmaongelmien ratkaisemiseksi vaikuttavat merkittävällä tavalla Rovaniemen kaupungin henkilöstön terveyteen ja työoloihin. Tarkastuslautakunnan arviointikertomuksesta käy selvästi ilmi että konsernin asiantuntijaperusteista ohjausta on syytä tehostaa etenkin talouden näkökulmasta. Rovaniemellä on lopetettava veronmaksajien rahojen tuhlaaminen pintaremontteihin ja pieniin paikkailuihin. Henkilöstön loputon siirteleminen paikasta toiseen ei paranna työmotivaatiota tai rakennusten kuntoa.

Sairaalannimen terveyskeskustoimintaa ei ole sopivaa järjestää parakeissa, vaan työntekijät ja kaupunkilaiset ansaitsevat kunnon väistötilat. Kaupungin on hankittava parasta asiantuntemusta korjausrakentamiseen ja uudisrakentamiseen. Nyt on otettava käyttöön uudet lääkkeet. Rakennuksia on myös uskallettava purkaa, mikäli vuosikymmenten remontointikierre ei ole tuottanut tulosta.

Kokoomuksen ryhmä esittää, että meidän on katsottava rohkeasti tulevaisuuteen ja otettava kunnianhimoiseksi tavoitteeksi Suomen parhaat koulut ja terveet julkiset rakennukset Rovaniemellä.

Loppuun pienenä, mutta vakavana kevennyksenä,

Arvon kollegani kertoi kuinka hänen läheistään saatto-hoidettiin  Sairaalannimen terveyskeskuksessa. Kollegani totesi Rovaniemen keksineen eutanasian, sillä sisäilma oli niin huono, että se joudutti ihmisten lähtöä. Tältä se osin on tuntunut myös koulujen sisäilman osalta.

Tehkäämme me täällä valtuustosalissa historiaa arvon valtuutetut, jotta neljän vuoden kuluttua raportit kertovat tervettä tarinaa.

 

Sara Tuisku, Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen ja Kokoomuksen Lapin piirin varapuheenjohtaja

← Takaisin uutisarkistoon