VALTUUSTOALOITE: OUNASVAARA KÄRKIHANKKEEKSI 2017

22.01.2017

Kokoomuksen valtuustoryhmän valtuustoaloite 23.1.2017

Rovaniemen matkailun kasvu turvattava

Tällä hetkellä matkailun suuret kasvuluvut ja kansainvälinen boomi tuovat toivottua elinvoimaa kaupunkiimme. Matkailupalvelujen kasvualueena erityisesti Napapiiri on kehittynyt hyvin. Miten kauan alue pystyy kasvamaan ja toisaalta miten kauan voidaan nojautua yhteen tukijalkaan matkailussa? Nyt on päättäjien kyettävä katsomaan näkemyksellisesti ja kauaskantoisemmin tulevaisuuteen sekä pontevasti luotava mahdollisuuksia uusille kasvun tukijaloille.

 

Rovaniemestä Eurooppalainen Urheilupääkaupunki

Kansainvälisesti menestyvät matkailukohteet uusiutuvat ja jalostavat palvelusisältöjään jatkuvasti. Uusiutuminen on itse asiassa jatkuvan kasvun edellytys. Kansainvälisesti yksi vahvimmista matkailutrendeistä on liikunta- ja hyvinvointimatkailu. Ja tähän trendiin on nyt pontevammin tartuttava.

 

Rovaniemellä on kaikki mahdollisuudet kasvaa keskeiseksi kansainväliseksi liikunnan ja hyvinvoinnin osaamiskeskukseksi, ansaiten Eurooppalainen Urheilukaupunki –statuksen.

Meillä on Rovaniemellä vahva ja tunnustettu liikunta-alan osaamiskeskus, jota kaupunki ei tähän mennessä ole riittävästi hyödyntänyt omissa toiminnoissaan eikä kaupunkistrategian toimeenpanossa.

 

Ounasvaarasta Liikunnan ja hyvinvoinnin keskittymä – Arctic Sport Resort

Ounasvaarasta on luotavissa vahvempi kilpailuvaltti kansainvälisille liikuntamatkailun markkinoille sekä koko kaupungin profiilia ja vetovoimaa edistävä erikoisuus. Ounasvaara tulisi nähdä monipuolisena älykkään liikunnan ja hyvinvointipalvelujen keskittymänä sekä kehittää siitä kansainvälisen tason kokonaisuus. Kehitystyö tarvitse veturin, resurssit ja kunnianhimoiset liiketoimintasuunnitelmat, johon kaikki sitoutuvat.

 

Edellä olevan perusteella Kokoomuksen valtuustoryhmä esittää, että kaupunki jatkaa jo vuonna 2006 valmistuneen ja valtuuston hyväksymän ”Ounasvaara 2 kehittämisohjelman” mukaisia toimia sekä priorisoi välttämättömiä Ounasvaaran kehitysprojekteja elinkeino- ja kehittämisohjelmissaan.

 

Lisäksi Kokoomus edellyttää, että Rovaniemen kaupunginhallitus kiirehtii vuoden 2017 aikana elinkeinoyhtiönsä toimesta koordinoitavan kehitys- ja kaupallistamistyön eteenpäinvientiä Ounasvaaran alueen matkailutoimijoiden sekä oman yhtiönsä kautta.

 

Rovaniemellä 23.01.2017

 

Kaarlo Alaoja                                                                                     Taina Torvela

Puheenjohtaja                                                              varapuheenjohtaja

← Takaisin uutisarkistoon